0592 700 297 info@zpnduurzaam.nl

Warmtepomp Groningen

Met een (hybride) warmtepomp in Groningen kunt u maandelijks besparen op de energielasten en bijdragen aan een duurzame toekomst. ZPN Duurzaam is uw duurzame installateur voor verschillende soorten en merken warmtepompen in Groningen.

Een (hybride) warmtepomp biedt een milieuvriendelijke manier om warmte op te wekken voor uw woning of bedrijfspand. De warmte die aanwezig is in de lucht, of de aarde wordt hergebruikt om uw woning te verwarmen. Hiermee kunt u volledig of gedeeltelijk van het gas af.

Onze adviseurs adviseren vrijblijvend over de mogelijkheden voor een warmtepomp in Groningen. We kijken naar de kosten, opbrengst, investering en meer. Tegelijkertijd kijken we welk type warmtepomp geschikt is voor uw woning of bedrijfspand.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een advies op maat

Hybride warmtepomp Groningen

Met een hybride warmtepomp in Groningen kunt u 60 tot 80 procent van het gasverbruik verminderen. Dit is afhankelijk van de isolatie en verwarming.

Daarnaast zijn er geen ingewikkelde aanpassingen aan de woning nodig. De hybride warmtepomp draait naast de HR ketel en zal het grootste gedeelte van de warmte produceren.

Als de hybride warmtepomp zelf onvoldoende warmte produceert, zal de HR ketel bijspringen op gas. Hierdoor wordt u niet volledig afhankelijk van elektriciteit en kunt u altijd bijstoken op gas, terwijl de besparing aanzienlijk is.

Dit maakt de hybride warmtepomp dan ook het populairste type. De hybride variant is ook functioneel bij huizen met minder goede isolatie.

Hybride warmtepomp Groningen
R

Gecertificeerde installateurs

R

Energiebesparende oplossingen

R

Korte wachttijden en snelle levering

All-electric warmtepomp

Met de all-electric warmtepomp wordt uw woning en watercircuit voor de volledige 100% verwarmd met elektriciteit. De elektriciteit kan opgewekt worden door uw eigen zonnepanelen, waardoor u energie-neutraal kunt verwarmen.

Een all eletric warmtepomp is op dit moment de beste keuze om uw CO2 uitstoot maximaal te verminderen. Maar dan moet uw woning wel uitstekend geïsoleerd zijn en het huis verwarmd worden met vloerverwarming.

De investering voor dit model ligt een stuk hoger dan bij de hybride variant en stelt dus een aantal eisen. Daarom is het niet geschikt voor elk type woning.

Tegelijkertijd is het de beste optie om volledig van het gas af te gaan. Onze adviseurs zoeken uit of een volledig elektrische warmtepomp in Groningen uit kan voor uw persoonlijke situatie.

Warmtepomp Groningen
Warmtepomp installateur Groningen

Warmtepomp installateur Groningen

ZPN Duurzaam is uw erkend warmtepomp installateur in Groningen. Onze installateurs zijn ervaren, hebben een uitgebreide interne opleiding gehad en werken conform wet en regelgeving. Hiernaast beschikken ze over de juiste certificering om met warmtepompen te mogen werken.

ZPN Duurzaam is een installatiebedrijf en we worden erkend door toonaangevende kwaliteitsregisters in de installatiebranche:

  • Kiwa
  • InstallQ
  • Techniek Nederland
  • QBISnl
  • Sterkin DE ECHTE INSTALLATEUR
  • BLR 100 gecertificeerd (mag werken met F-gassen)

Een gedegen warmtepomp installateur in Groningen beschikt over de juiste certificering om met F-gassen te mogen werken. Dit zijn koudemiddelen die gebruikt worden om de warmte uit de bron, zoals lucht of aarde, af te geven aan het watercircuit van uw woning.

Dit zijn zware broeikasgassen en hier mag alleen mee gewerkt worden met de juiste certificering. Kies daarom voor een erkend warmtepomp installateur.

Totaalservice van de warmtepomp specialist Groningen

Met onze totaalservice laat u het werk uitvoeren door de warmtepomp specialist van Groningen. Het plaatsen van een warmtepomp is een investering voor de toekomst. Daarom werken we uitsluitend met kwalitatieve warmtepompen en de beste materialen. Dit alles voor een betaalbare prijs.

N

Vrijblijvend advies op maat

In ons vrijblijvend adviesgesprek kijken we of uw woning geschikt is voor een (hybride) warmtepomp.

We berekenen de kosten, opbrengst, levensduur, terugverdientijd, milieubesparing en meer. Hiernaast adviseren we ook over andere duurzame oplossingen.

U ontvangt van ons een vrijblijvende offerte met een vaste prijs voor de besproken werkzaamheden.

N

Aankoop tot installatie

Als warmtepomp specialist van Groningen regelen we alles van A tot Z. Het ontzorgen van onze klanten staat centraal.

We regelen de aankoop, levering en installatie. De installatie wordt uitgevoerd door onze vakkundige installateurs.

Hiermee bent u verzekerd van een gedegen installatie die lang meegaat.

N

Onderhoud en reparatie:

Afhankelijk van de warmtepomp kan er één keer per jaar onderhoud noodzakelijk zijn om goed te blijven functioneren. We regelen ook het onderhoud voor u.

Als we zien dat onderdelen aan vervanging toe zijn, kunnen we deze tijdig vervangen.

Hiermee verlengen we de levensduur van uw warmtepomp in Groningen.

Welke type warmtepompen zijn er?

Het type warmtepomp verwijst naar de manier hoe het systeem zijn warmte overdraagt. Als het een lucht-water warmtepomp betreft, wordt de warmte uit de lucht gehaald en overdragen aan het water in uw woning of bedrijfspand.

Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp is een duurzame oplossing om warmte uit de buitenlucht te halen. Met deze warmte wordt vervolgens het watercircuit van de woning of het bedrijfspand opgewarmd.

Het wordt praktisch altijd gebruikt in een hybride warmtepomp en het is ook een populaire keuze voor de all-electric variant. Dit komt omdat de installatie van een lucht-water warmtepomp relatief eenvoudig is.

De buitenunit kan eenvoudig opgehangen worden aan de buitenmuur, of op een plat dak geplaatst worden. In tegenstelling tot de grond-water warmtepomp, waarbij grondboringen plaatsvinden.

Met dit type is het mogelijk om volledig van het gas af te gaan. De CV ketel wordt dan vervangen door een lucht-water warmtepomp.

Lucht-water warmtepomp
Lucht-lucht warmtepomp

Lucht-lucht warmtepomp

De lucht-lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht door gebruik te maken van koelmiddelen. De warmte wordt verhoogd met een compressor. Vervolgens wordt de warmte gebruikt om de luchtstroom van de binnen-unit te verwarmen, die in de woning geblazen wordt.

We plaatsen ook hoogwaardige airco’s in Groningen. Onze airco’s zijn eigenlijk duurzame lucht-lucht warmtepompen. 75% van de energie om te verwarmen wordt uit de buitenlucht gehaald. De resterende 25% wordt van uw zonnepanelen of energieleverancier gehaald. Het is de perfecte duurzame oplossing voor mensen die minder gas moeten gebruiken, maar een minder goed geïsoleerde woning hebben.

Met meerdere units van lucht-lucht warmtepompen kunt u de gehele woning elektrisch verwarmen. Uiteraard biedt het ook uitkomst voor goed geïsoleerde woningen. Met een unit kunt u eenvoudig een ruimte verwarmen waar u vaak zit, zoals een thuiskantoor of atelier. Hierdoor hoeft de centrale verwarming niet aan om het hele huis te verwarmen.

Grond-water warmtepomp

Bij een grond-water warmtepomp worden warmtewisselaars in de grond geplaatst. Door middel van grondcollectervloeistof wordt de warmte uit de aarde gebruikt om het water van uw woning of bedrijfspand te verwarmen.

Verticale warmtepomp

Diep onder de grond is de warmte altijd vrij constant en hoog. Met de verticale warmtepomp worden buizen via boorgaten 50 tot 150 meter diep in de grond geplaatst. Zo kan de warmte van de aarde gebruikt worden om het water van uw woning of bedrijfspand te verwarmen.

Horizontale warmtepomp

Bij een horizontaal systeem worden de warmtewisselaars 1,5 tot 2 meter diep in de grond geplaatst. Een groot buizennetwerk wordt horizontaal in de grond geplaatst in ondiepe sleuven of lussen. Het nadeel hiervan is dat er in een vrij groot gedeelte van de grond buizen geplaatst worden. Je hebt dus veel land nodig.

Wij adviseren over het ideale type warmtepomp in Groningen voor uw woning. Vraag een adviesgesprek op maat aan!

Warmtepomp kopen in Groningen

Wilt u een warmtepomp kopen in Groningen? Neem dan contact op. Doordat we onze warmtepompen groot inkopen, profiteren we van inkoopvoordeel. Dit voordeel geven we terug aan onze klanten, waardoor we kwaliteit leveren voor de beste prijs.

Bij de aankoop van een warmtepomp dient u gebruik te maken van onze totaalservice. Hierdoor zijn we er zeker van dat de installatie en montage op professionele wijze gebeurt. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Ontdek de mogelijkheden voor een warmtepomp Groningen.

Vrijblijvend advies op maat