0592 700 297 info@zpnduurzaam.nl

Airco installeren en laten plaatsen

Laat een kwalitatieve airco installeren door ZPN Duurzaam. We plaatsen airco’s, ook wel lucht-lucht warmtepompen van de toonaangevende merken Daikin en Mitsubishi.

Hiermee kunt u een volledige woning, of een specifieke ruimte, duurzaam verwarmen en verkoelen. Dit gebeurt op basis van elektriciteit, waardoor uw gasverbruik aanzienlijk kan dalen en bespaart op de energierekening.

Wilt u een airco kopen en laten installeren? Vraag advies op maat aan!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een advies op maat

Waarom een airco kopen en laten installeren?

Duurzame oplossing om te verwarmen  en verkoelen

Energie-efficiënt

We installeren een airco, waarmee u duurzaam kunt verwarmen.  75% van de energie wordt uit de buitenlucht gehaald en voor 25% wordt elektriciteit gebruikt.

Bespaar geld

Door duurzaam te verwarmen en verkoelen op elektriciteit bespaart u een hoop geld. Heeft u zonnepanelen? Dan draait de airco zonder extra kosten op groene stroom.

N

Verbeterde luchtkwaliteit

Na de installatie van de airco zult u een verbeterde luchtkwaliteit ervaren. De geavanceerde filters filteren stof, pollen en allergenen uit de lucht.

Ervaren en erkend airco installateur

ZPN Duurzaam is koploper op het gebied van duurzame installaties, waaronder airconditioning. We zijn een erkend airco installateur, onze installateurs beschikken over de juiste certificaten om met fluoorkoolwaterstoffen (F-gassen) te mogen werken.

Hiernaast wordt ZPN Duurzaam erkend door:

 • Kiwa
 • InstallQ
 • Techniek Nederland
 • QBISnl
 • Sterkin DE ECHTE INSTALLATEUR
 • BLR 100

Onze airco installateurs voorzien in een kwalitatieve installatie van een kwalitatieve airco. Als bedrijf hebben we kwaliteit hoog in het vaandel staan en daarom zorgen we ervoor dat we altijd kwaliteit leveren.

We beschikken we over een groot team van eigen installateurs, waardoor u veilig en vertrouwd een airco kunt laten installeren.

Airco installeren

Airco laten installeren met onze totaalservice

Totaalservice van A tot Z

Gratis airco advies

Ontvang gratis advies op maat van één van onze adviseurs. Ontdek of een airco laten installeren voor u de juiste voordelen biedt. We adviseren ook over andere duurzame oplossingen.

Levering en installatie

Met onze totaalservice voorzien we in de inkoop, levering en installatie van één of meerdere airco’s. Onze specialisten weten waar de airco het beste geplaatst kan worden. 

Vaste prijs

We leveren onze totaalservice voor een vaste betaalbare prijs. Geen onverwachte verassingen, maar duidelijke afspraken die we nakomen. Na het plaatsen van de airco, kunnen we ook het onderhoud uitvoeren.

Gree, Daikin, LG of Mitsubishi airco installeren

Als we een Gree, Daikin, LG of Mitsubishi airco installeren bent u verzekerd van kwaliteit. Zowel de Daikin, Gree, LG als Mitsubishi airco worden gemaakt van echte kwaliteitsmaterialen, waardoor het uitstekend presteert en lang mee gaat.

Standaard leveren beide merken een garantie van 5 jaar op hun airco’s, oftewel lucht-lucht warmtepompen. Bij Daikin kun je nog eens 5 jaar extra garantie bijkopen met het “Stand By Me” plan. Mocht u wat extra zekerheid in willen bouwen. Het feit dat deze merken uitgebreide garantie geven is een teken dat ze zeker zijn van hun kwaliteit.

Nadat we de Gree, Daikin, LG of Mitsubishi  airco geïnstalleerd hebben, hoort u nog 10 tot 15 jaar te kunnen genieten van het product. Uiteraard kan dit varieren per plaatsing en de omstandigheden waaraan de units worden blootgesteld. Wordt de buitenunit bijvoorbeeld recht onder een boom geplaatst, dan is de kans dat de buitenunit snel vervuild raakt aanzienlijk hoger.

airco laten installeren
Daikin airco installatie buitenunit

Waar een airco installeren?

Om ervoor te zorgen dat u optimaal op het gasverbruik kunt besparen, dienen de airco’s in de juiste ruimte geïnstalleerd te worden. Vaak wordt onze lucht-lucht warmtepomp gebruikt om de belangrijkste ruimtes in de woning te verwarmen. Het bestaat dan naast de huidige centrale verwarming.

De vraag die u zichzelf kunt stellen is: in welke ruimtes heb ik het vaak koud, waardoor ik de verwarming aanzet?

Als u thuis werkt kan het de kantoorruimte zijn, maar ook veel mensen kiezen voor de woonkamer. Als u vaak in één ruimte zit waar u het koud heeft, kunt u met een airco de specifieke ruimte duurzaam verwarmen.

Het is dan vaak niet meer nodig om het hele huis te verwarmen met de centrale verwarming, waardoor de energielasten flink afnemen.

De prijzen voor gas zijn gestegen, maar stroom kunt u zelf opwekken met zonnepanelen. Heeft u dus zonnepanelen, dan verwarmt u de woning praktisch gratis.

R

Gecertificeerde installateurs

R

Energiebesparende oplossingen

R

Korte wachttijden en snelle levering

Daikin multi split airco lucht lucht warmtepomp installatie

Welk type airco laat u installeren?

Een airco die zowel kan verkoelen als verwarmen wordt ook wel een split airco genoemd. Dit is de moderne airco die duurzaam woningen en bedrijfspanden kan verwarmen.

 

 • Single split airco: met 1 binnenunit en 1 buitenunit kunt u één ruimte duurzaam verwarmen, aangedreven door een lucht-lucht warmtepomp.
 • Multi split airco: met meerdere binnenunits en één buitenunit kunt u meerdere ruimtes in de woning verwarmen met één airco installatie. Ook hiermee kunt u duurzaam verwarmen en verkoelen met de lucht-lucht warmtepomp. Deze oplossing is over het algemeen goedkoper dan het laten plaatsen van twee single split airco’s.
 • Monoblock airco: als alle componenten in één unit geplaatst zijn dan spreken we van een monoblock airco. De unit wordt direct op de buitenmuur geplaatst of hier dichtbij. Als u de voorkeur geeft aan een stil model, dan kunt u beter een split airco nemen. De motor draait in dit model binnenshuis.

Stappenplan van de airco installatie

 1. De beste plek bepalen: Samen bepalen we de beste plek om de airco te installeren. Onze installateurs geven duidelijk de voor- en nadelen per optie.
 2. Boren van gaten: de binnenunit en buitenunit moeten met elkaar verbonden worden. De gaten voor de leidingen worden alvast voorgeboord.
 3. Binnenunit plaatsen: nu al het voorwerk is gedaan wordt de binnenunit geplaatst op de muur met een stevig frame.
 4. Leidingen plaatsen: de leidingen die het koelmiddel bevatten worden aangelegd van de binnunit richting de buitenunit. Dit werk mag alleen uitgevoerd worden door gecertificeerde installateurs.
 5. Buitenunit plaatsen: nu de leidingen klaar liggen wordt de buitenunit geplaatst. Dit wordt over het algemeen geplaatst op een plek met een goede luchtcirculatie. Hierbij is een kortere afstand tussen de binnen- en buitenunit gewenst voor maximale prestaties.
 6. Airco testen en controleren: na de installatie van de airco worden de units uitvoerig getest op werking en prestaties. Bij een voorgevulde airco wordt wordt het systeem gevacumeerd. In dit proces wordt alle vocht en lucht uit de interne componenten gehaald. Een zeer belangrijke stap van het airco installeren.
 7. Tekst en uitleg en opruimen: we leveren een totaalservice, wat inhoudt dat we alles van A tot Z voor u regelen. Daarom leggen we alles op het einde duidelijk uit en ruimen we alles netjes op.
Mitsubishi airco installeren

Veelgestelde vragen

Mag ik zelf een airco installeren?

In de wet is vastgelegd dat een airco systeem alleen zelf geïnstalleerd mag worden als het minder dan 3 liter koelmiddel bevat. Het werk om de airco daadwerkelijk in gebruik te nemen moet altijd uitgevoerd worden door een gecertificeerd airco installateur voor F-gassen. U mag de airco dus niet aanzetten. 

Kan ik een boete krijgen als ik zelf de airco installeer?

Als u een airco installeert zonder dat u beschikt over de juiste certificaten kunt u als persoon een boete krijgen van €1500,-. Voor bedrijven ligt deze boete op een bedrag van €3000,-. Dit komt werken met F-gassen voor gevaarlijke situatie kan zorgen, laat het werk dus over aan een gecertificeerd installateur. 

Welke afstand met een airco behouden van de buren?

De standaard regel is dat een airco niet meer dan 40DB aan geluid mag produceren bij de buren. Valt het geluid binnen deze normen dan kan de buitenunit op uw perceel geplaatst worden. Lees de geluidseisen op Rijksoverheid.

Hoelang duurt de installatie van een airco?

De installatie van een airco moet doorgaans in één dag klaar zijn. Als het een single split airco betreft dan duurt het doorgaans een halve dag. Betreft het meerdere binnenunits dan zal de installatie wat langer in beslag nemen. 

Vrijblijvend advies op maat