0592 700 297 info@zpnduurzaam.nl

Laadpaal installeren

Laat een laadpaal installeren door ZPN Duurzaam. Als u privé of zakelijk een elektrische auto rijdt, dan biedt een laadpaal installatie aan huis of kantoor vele voordelen.

Allereerst hoeft u in de omgeving niet steeds te zoeken naar een plek om de auto op te laden. Dit scheelt stress, frustraties en tijd.

Daarnaast zijn openbare laadpunten duurder, niet alleen door de stroomprijs, maar ook door een extra toeslag voor de aanbieder van de laadpaal. U bespaart dus geld als u een laadpaal laat installeren.

Vraag vrijblijvend advies op maat aan voor de mogelijkheden!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een advies op maat

Waarom een eigen laadpaal kopen en installeren?

Duurzaam, design, praktisch en goedkoper

Voordelig opladen

Of u de elektrische auto oplaadt met het stroom van uw zonnepanelen, of van de energieleverancier. In beide gevallen bespaart u een hoop geld ten opzichte van publieke laadpunten.

Gebruiksgemak

Zoeken naar een publiek laadpunt en wachten op andere elektrische auto’s is verleden tijd. Met een laadpunt installatie aan huis kunt u laden wanneer het u uitkomt.

Auto als stroomopslag

Kies voor een laadpaal die uw elektrische auto gebruikt als thuisaccu. Sla het stroom van de zonnepanelen op in de auto en gebruik het wanneer nodig. Of lever het stroom terug als de prijs hoog ligt.

Laadpaal thuis installeren

Als u beschikt over een elektrische auto, laat dan ook een laadpaal thuis installeren. Doet u dit niet, dan brengt het eigendom van een elektrische auto alleen maar extra kosten en werk met zich mee.

Onze installateurs kunnen zowel een fase-1 als een fase-3 laadpaal installeren. Met een fase 3 beschikt u over een groter vermogen en kunt u de auto tot drie keer sneller opladen. Respectievelijk heeft fase 3 een vermogen van 22 kW en fase 1 een vermogen van 7.4 kW.

In de basis raden wij een fase 3 laadpaal aan, zodat u de auto zo snel mogelijk kunt opladen. Maar dan dient uw auto hier wel geschikt voor te zijn. Sommige EV’s zijn namelijk alleen geschikt voor een fase 1 laadpaal.

Als dit het geval is, kan de EV alsnog opgeladen worden bij een fase 3 laadpaal installatie aan huis. Maar de laadsnelheid zal dan beperkt worden door de auto en terugvallen naar de snelheid van een fase 1. 

Laadpaal installeren
Laadpaal laten installeren

Erkend laadpaal installateur

Laat uw laadpaal installeren door een erkend laadpaal installateur. Voordat uw woning geschikt is voor de aansluiting van een laadpaal, dient vaak eerst de meterkast aangepast te worden.

Onze laadpaal installateurs beschikken over een brede kennis en kunnen ook aanpassingen maken in de meterkast. De laadpaal wordt aangesloten op een aparte groep, mocht er dan kortsluiting komen, dan valt alleen de laadpaal uit.

Tegelijkertijd heeft een laadpaal een aanzienlijke hoeveelheid stroom nodig, aansluiting op een aparte groep is dus noodzakelijk om overbelasting tegen te gaan. Dit is veilig, toekomstgericht en voldoet aan alle voorschriften en regels.

Bij de installatie van een laadpaal krijgt u te maken met een relatief hoge spanning en stroomsterkte. Daarom raden we aan dit werk niet zelf uit te voeren, als u hier geen diepe kennis van heeft. Laat uw laadpaal installeren door onze gecertificeerde installateurs, dan weet u zeker dat het goed zit.

Laadpaal laten installeren met onze totaalservice

Totaalservice van A tot Z

Meterkast aanpassen

De laadpaal installateur legt eerst een nieuwe groep aan in de meterkast. Vervolgens wordt een kabel getrokken richting de plek waar de laadpaal geplaatst wordt.

Voorbereiding kabels

Waar nodig worden gaten geboord voor de kabels en buiten worden gleuven in de grond gegraven om de kabel netjes weg te werken. We laten alles altijd netjes achter.

Laadpaal installeren

Nu wordt het tijd om de laadpaal op de gewenste locatie te installeren. Doorgaans gebeurt dit aan de muur, maar het laadstation kan ook op een paal geplaatst worden.

Testen en uitleg

De laadpaal wordt na installatie uitvoerig doorgetest. Hiernaast installeren we de app en leggen uit hoe alles werkt. Onderhoud is doorgaans niet nodig, maar als er wat mis is zijn we er snel.

Laadpaal installatie

Wat kost een laadpaal inclusief installatie?

Bij ZPN Duurzaam zitten de kosten voor aankoop, levering en installatie van de laadpaal inbegrepen bij onze totaalservice. We leveren maatwerk voor onze klanten en voeren al het werk van A tot Z uit voor een vaste prijs.

De kosten voor een laadpaal inclusief installatie variëren door:

  • Het type laadpaal: er zijn verschillende typen laadpalen en vele opties, waardoor de prijs varieert. Wilt u de laadpaal voeren met zonne-energie? Moeten er meerdere auto’s tegelijk opladen met load balancing en power sharing? Geeft u de voorkeur aan een beveiliging? Wilt u een RFID kaart? Moet de auto slim kunnen functioneren als thuisbatterij?
  • Welke laadcapacitieit: kiest u voor een fase 1 of een fase 3 laadpaal? 
  • Installatiekosten: de afstand tussen de meterkast en de laadpaal zijn bepalend voor de kosten van het aansluitmateriaal. Mocht de hele tuin ondersteboven gekeerd moeten worden, dan brengen we hiervoor extra kosten in rekening. 

 We komen gratis langs op locatie voor een vrijblijvend advies op maat. Op basis van de besproken werkzaamheden ontvangt u een scherp geprijsde offerte. Kwaliteit voor een betaalbare prijs. 

R

Gecertificeerde installateurs

R

Energiebesparende oplossingen

R

Korte wachttijden en snelle levering

ZPN Duurzaam is het bedrijf voor een Wallbox laadpaal installatie

ZPN Duurzaam is het bedrijf waar u terecht kunt voor de installatie van een Wallbox laadpaal. Dit merk biedt verschillende typen laadpalen die vooruitstreven op het gebied van slimme functies, duurzaamheid, design en compatibiliteit.

Via de Eco-Smart optie kan uw laadpaal de overcapaciteit van uw zonnepanelen benutten om uw elektrische auto op te laden. Via de Power Sharing, ook wel load balancing kunnen meerdere voertuigen verbonden worden. Het systeem verdeelt het vermogen van het laadstation dan automatisch gelijkmatig over de voertuigen.

Daarnaast biedt het merk ook producten aan waarmee u bidirectioneel kunt laden. Dit houdt in dat uw elektrische auto fungeert als thuisaccu. Het stroom kan opgeslagen worden in de auto, maar ook elk moment weer opgenomen worden.

Door slimme software kan de stroom ook teruggeleverd worden als de stroomprijs hoger ligt bij dynamische energiecontracten. Dit biedt vele voordelen als de salderingsregeling voor zonnepanelen afgebouwd wordt. 

Wallbox  laadpaal elektrische auto

Veelgestelde vragen

Welke laadpaal thuis?

Als u thuis een laadpaal wilt installeren raden we een Wallbox laadpaal aan. Dit merk ligt op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en slimme functies ver vooruit op de concurrentie.

Wat kost laden aan een laadpaal bij huis?

Met een laadpaal installatie aan huis, betaalt u het tarief van uw energieleverancier voor elektriciteit. Maar u kunt de laadpaal ook voorzien van elektriciteit afkomstig van uw zonnepanelen. In dit geval wekt u de stroom zelf op en zijn er geen extra kosten verbonden.

Wat is het verschil tussen een fase 1 en fase 3 laadpaal?

Een fase 1 laadpaal heeft vaak een vermogen tot 7.4 kW, terwijl de fase 3 een vermogen heeft tot 22 kW. Als uw auto geschikt is voor een fase 3 laadpaal, neem deze dan ook. Dan kunt u de auto drie keer sneller opladen.

Welke kabel voor laadpaal?

Als u een 1 fase laadpaal laat installeren, raden we alsnog aan om een kabel te leggen die geschikt is voor een 3 fase laadpaal. Als u in de toekomst het vermogen wilt upgraden, hoeft u niet de volledige bekabeling te vervangen. Dit betreft over het algemeen een YMVK kabel die geschikt is voor 32 ampère. De kabel moet de maximale stroomsterkte van de laadpaal aankunnen. Let hier goed op. 

Vrijblijvend advies op maat