0592 700 297 info@zpnduurzaam.nl

Airco Meppel

Met een duurzame airco in Meppel kunt u de woning of het bedrijfspand duurzaam verwarmen en verkoelen. Dit gebeurt op basis van elektriciteit, waardoor u minder gas verbruikt en bespaart op de energierekening.

ZPN Duurzaam is dé erkend airco installateur van Meppel. We beschikken over BLR 100 certificering, waardoor we mogen werken met F-gassen, zoals koelmiddelen in airco’s.

We installeren toonaangevende merken zoals Mitsubishi, LG, Daikin en Gree. Stuk voor stuk A-merken die bekend staan om hun uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Vraag gratis advies op maat aan voor een airco Meppel!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een advies op maat

Airco Meppel totaalservice

Laat uw airco in Meppel plaatsen met onze totaalservice. Alle werkzaamheden van A tot Z uitgevoerd door onze professionele adviseurs en erkende installateurs.

 1. Gratis adviesplan: eerst komen we langs voor een adviesplan op maat met de kosten, besparing, terugverdientijd, levensduur, garantie en meer.
 2. Offerte op maat: vervolgens ontvangt u van ons een scherp geprijsde offerte op maat voor de besproken wensen en werkzaamheden.
 3. Inkoop: de inkoop van de airconditionings wordt door ons geregeld, doorgaans hebben we ook uw model op voorraad.
 4. Levering, montage en installatie: doorgaans duurt de installatie van een airco in Meppel maximaal één dag. Mochten er meerdere binnen- en buitenunits geplaatst moeten worden dan kan dit uitlopen.
 5. Optimaliseren voor prestaties: de prestaties van het systeem worden geanalyseerd en geoptimaliseerd voor optimale efficiency en prestaties. Zodat u zo duurzaam mogelijk kunt verwarmen en verkoelen.
 6. Uitleg en opruimen: we leggen uit hoe alles werkt en laten alles netjes achter.
Airco Meppel

Voordelen van een airco in Meppel

Gasverbruik verminderen en geld besparen

Heerlijk binnenklimaat

Met een duurzame airco, met lucht-lucht warmtepomp, kunt u zowel verkoelen als verwarmen op elektriciteit. Hierdoor kunt u het binnenklimaat volledig naar wens instellen. Dit kan voor één, maar ook voor meerdere ruimtes tegelijkertijd.

Energiezuinig en kostenefficiënt

Als u een airco in Meppel laat plaatsen, wordt 75% van de warmte uit de buitenlucht gehaald.  Voor slechts 25% van de warmte wordt elektriciteit gebruikt. De warmte wordt grotendeels verplaatst, dit maakt het energiezuinig.

Geschikt bij mindere isolatie

De moderne airco kan hoge temperaturen behalen, waardoor ook minder goed geïsoleerde woningen snel opgewarmd kunnen worden. Dit gebeurt op elektriciteit, waardoor u aanzienlijk kunt besparen op het gasverbruik. 

Erkend en gecertificeerd airco installateur van Meppel

ZPN Duurzaam is uw erkend airco installateur in Meppel. De fabrikanten van airco’s stellen doorgaans als eis, dat de installatie uitgevoerd moet worden door een erkend installateur. Gebeurt dit niet, dan kan de fabrikant moeilijk gaan doen als u aanspraak wilt maken op uw garantie.

Met onze installaties bent u ervan verzekerd dat u de garantie behoudt. ZPN Duurzaam is namelijk BLR-100 gecertificeerd, waardoor we mogen werken met F-fassen. Het koelmiddel in een airco is een voorbeeld van een F-gas. Alleen gecertificeerde installateurs mogen hieraan werken.

ZPN Duurzaam wordt erkend door:

 • BLR 100
 • Kiwa
 • InstallQ
 • Techniek Nederland
 • QBISnl

ZPN Duurzaam is ervaren installateur met een groot team van installateurs. Dit stelt ons in staat om uw airco in Meppel snel te installeren. Zodat u kunt beginnen met besparen op de energierekening. 

Airco in Meppel

Onze airco service in Meppel

Behoud van prestaties en levensduur

Airco onderhoud

De fabrikant stelt doorgaans als eis dat uw airco in Meppel één onderhoudsbeurt per jaar moet krijgen.

Het systeem wordt dan schoongemaakt en de onderdelen worden gecontroleerd. Onderdelen kunnen in overleg vervangen worden.

Airco bijvullen

De airco heeft een gesloten circuit waar het koelmiddel in zit. Dit koelmiddel absorbeert de warmte uit de buitenlucht en het niveau is bepalend voor de efficiëntie van de airco.

Als het peil daalt kunnen we de airco bijvullen, zodat de warmte efficienter uit de buitenlucht ontrokken kan worden.

Vakinstallateur

Het onderhoud en eventuele reparaties aan de airco worden uitgevoerd door onze erkende vakinstallateurs.

Als uw airco door ons is geïnstalleerd kunnen we het onderhoud voor u uitvoeren. Is dit niet het geval? Dan beoordelen we het op de situatie.

Topkwaliteit merken zoals Mitsubishi, LG Daikin en Gree

Bij ZPN Duurzaam leveren we airco’s in Meppel van de merken Mitsubishi, Daikin, LG en Gree. Mocht u de voorkeur geven aan een ander merk, dan kunnen we dit merk hoogstwaarschijnlijk ook voor u plaatsen.

Maar zelf geven we de voorkeur aan Mitsubishi, LG, Daikin en Gree omdat de airconditionings van deze merken de perfecte prijs/kwaliteit verhouding bieden.

Een moderne airco heeft gemiddeld een levensduur van 15-20 jaar. Daarnaast is het niet ongewoon dat het apparaat met het juiste onderhoud wel 30 jaar lang mee kan gaan.

Het wordt een bron van warmte voor uw woning of bedrijfspand, zoals een CV ketel of hybride warmtepomp. Daarom kunt u beter kiezen voor een merk met bewezen goede prestaties en goede garantievoorwaarden.

Als u een airco in Meppel laat plaatsen van Mitsubishi of Daikin, krijgt u standaard 5 jaar garantie. Bij Gree is dit afhankelijk van het model.

Mitsubishi airco Hoogeveen
Buitenunit Mitsubishi airco in Hoogeveen

Wat maakt een airco met lucht-lucht warmtepomp duurzaam?

Als u een moderne airco in Meppel laat installeren, dan is dit duurzaam door de lucht-lucht warmtepomp.

De warmte wordt geabsorbeerd door het koelmiddel in het gesloten circuit. Omdat het koelmiddel warmte absorbeert verandert het van vorm in gas.

Vervolgens wordt het gas met de warmte door een compressor heen gehaald om de warmte te versterken. Dit is een energiezuinig proces, waardoor een airco meer warmte kan produceren, dan je er aan kWh in stroom instopt.

Als uw airco in Meppel bijvoorbeeld een COP van 4 heeft. Dan betekent dit het systeem voor 1 kWh aan stroom voor 4 kWh aan warmte kan produceren.

Door de warmte van buiten te absorberen en te versterken, wordt een groot gedeelte van de warmte verplaatst in plaats van opgewekt. Hierdoor is er minder energie nodig om te verwarmen, wat het een duurzame oplossing maakt.

R

Gecertificeerde installateurs

R

Energiebesparende oplossingen

R

Korte wachttijden en snelle levering

Combineer een airco in Meppel met zonnepanelen

Als u een airco in Meppel combineert met zonnepanelen dan kunt u vrijwel gratis de woning of het bedrijfspand verwarmen. De airco werkt namelijk volledig op elektriciteit en dit werkt ook met het groene stroom opgewekt met zonnepanelen. 

Als u op dit moment al zonnepanelen heeft dan kunt u de overcapaciteit dus gebruiken voor uw airco. Heeft u nog geen zonnepanelen, dan kunnen we naast de airco ook zonnepanelen bij u installeren of bijplaatsen. 

Mocht u veel thuiswerken, of heeft u een thuiskantoor, dan kunnen de energiekosten flink oplopen. Terwijl u normaliter aan het werk bent, moet u nu het huis warm houden. Door een airco in de ruimte te plaatsen waar u zich vaak bevindt, hoeft u niet het hele huis te verwarmen.

Meer weten? Vraag gratis advies en een offerte op maat aan voor een airco Meppel. 

Lucht-lucht warmtepomp buitenunit aan muur

Veelgestelde vragen

Waarom stopt een airco af en toe met verwarmen?

Dit komt door de ontdooicyclus. Als het buiten heel koud wordt en de luchtvochtigheid hoog is, dan kan er ijs vormen op de buitenunit. Het koelmiddelproces wordt omgedraaid om het ijs te ontdooien. Als dit proces klaar is zal de airco weer verder gaan met verwarmen.

Wat kost een airco in huis inclusief montage?

Bij ZPN Duurzaam leveren we maatwerk aan onze klanten en zo ook betreffende de kosten voor een airco. Standaard leveren we onze totaalservice voor een vaste prijs, maar we komen eerst langs op locatie om uw wensen te bespreken. De moeilijkheidsgraad van de installatie, het vermogen en overige wensen zijn bepalend voor de kosten.

Kun je subsidie krijgen voor een airco?

Nee, helaas is er geen subsidie beschikbaar voor een airco met lucht-lucht warmtepomp in Meppel. Wel kunt u subsidie krijgen als u een hybride warmtepomp laat plaatsen.

Kan je met een airco het hele huis verwarmen?

Ja, in de basis kunt u het hele huis verwarmen met meerdere airco’s. Het is wel belangrijk dat elke ruimte die verwarmd moet worden, ook daadwerkelijk een eigen binnenunit heeft. Dit betekent niet dat u net zoveel buitenunits hoeft te installeren. Er kunnen namelijk meerdere binnenunits op één buitenunit aangesloten worden. We spreken dan van een multi split airco.

Vrijblijvend advies op maat