0592 700 297 info@zpnduurzaam.nl

Airco Hoogeveen

Met een duurzame airco in Hoogeveen kunt u in de winter verwarmen en in de zomer verkoelen. ZPN Duurzaam is uw erkend airco installateur in Hoogeveen en levert A-merken zoals Mitsubishi, LG, Daikin en Gree.

Onze airco’s zijn voorzien van een lucht-lucht warmtepomp, waardoor een groot gedeelte van de warmte uit de buitenlucht gehaald wordt. Hierdoor hoeft u een groot gedeelte van de warmte niet zelf op te wekken, waardoor u energiezuinig en duurzaam kunt verwarmen.

Nooit meer te warm in de zomer, of te koud in de winter. Vraag gratis advies op maat aan voor een airco Hoogeveen.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een advies op maat

Waarom een airco Hoogeveen?

Eenvoudig het binnenklimaat beheersen

Verwarmen op elektriciteit

Met de airco haalt u 75% van de energie om te verwarmen uit de buitenlucht. Voor ongeveer 25% van de energie wordt stroom gebruikt. Dit maakt het energiezuinig.

Geschikt voor mindere isolatie

Met een airco in Hoogeveen kunt u ook woningen met mindere isolatie goed warm houden. Met hoge temperaturen wordt het snel warm in de ruimtes.

Milieuvriendelijk

Door de duurzame lucht-lucht warmtepomp komt er minder CO2 vrij in het proces dan alternatieve verwarmingsmethoden. 

Gecertificeerd airco installateur Hoogeveen

Wilt u een duurzame airco laten plaatsen? Dan is het noodzakelijk dat het apparaat geïnstalleerd wordt door een gecertifceerd airco installateur in Hoogeveen.

ZPN Duurzaam beschikt over het BLR 100 certificaat om te mogen werken met F-gassen. Als u een airco in Hoogeveen laat plaatsen, dan bevat het apparaat koelmiddelen. Deze koelmiddelen vallen onder F-gassen, waardoor u hier niet zelf mee mag werken.

Naast de BLR 100 wordt ZPN Duurzaam erkend door:

  • Kiwa
  • InstallQ
  • Techniek Nederland
  • QBISnl

Bij ZPN Duurzaam werken we uitsluitend met onze eigen installateurs, die bij ons in dienst zijn. Geen haastige ZZP’ers maar installateurs die de volledige focus op uw project houden, zonder afleiding. We leveren uw airco in Hoogeveen aan de hand van een totaalservice, voor een vaste prijs. 

Airco Hoogeveen

Totaalservice van uw vakman in airco’s in Hoogeveen

De vakman op het gebied van duurzame airco’s.

Gratis adviesplan op maat

Onze adviseurs komen langs op locatie om uw wensen op te nemen en uw woning te inspecteren. Op basis van uw wensen ontvangt u een adviesplan op maat met de kosten, besparing, terugverdientijd, levensduur en meer. 

Onze totaalservice

Met onze totaalservice regelen we het advies, inkoop, levering, montage en installatie van uw airco in Hoogeveen. Op het eind van de rit ruimen we alles netjes op. We leggen uit hoe alles werkt en staan ook hierna voor u klaar.

Afterservice en onderhoud

Als de totaalservice succesvol is afgerond, nemen we contact op om te kijken of alles naar wens is geweest. Daarnaast bespreken we de mogelijkheden tot onderhoud voor uw airco. De leverancier raadt doorgaans jaarlijks onderhoud aan. 

Geniet van een optimale airco service in Hoogeveen

Van ons mag u een optimale airco service in Hoogeveen verwachten. Een onderdeel hiervan is dat we onze totaalservice aanbieden voor een vaste prijs.

Na ons adviesgesprek stellen we een scherp geprijsde offerte op voor uw airco in Hoogeveen, die voor één maand geldig is. Hiermee is de prijs op voorhand duidelijk en dit bevat alle werkzaamheden zonder verassingen, zodat u weet waar u aan toe bent. 

Mochten er aanpassingen aan de woning of meterkast nodig zijn? Dan zorgen we ervoor dat we deze kosten op voorhand in kaart hebben gebracht. Zodat dit achteraf niet als een verassing komt.

Vervolgens bespreken we de datum van levering. Een airco in Hoogeveen wordt doorgaans in één dag geïnstalleerd. Maar bij meerdere units of specifieke omstandigheden in de woning kan de installatie langer duren.

Mocht het uitlopen dan rekenen we hiervoor geen extra kosten. Dit maakt deel uit van onze service. 

Airco in Hoogeveen
Airco in Hoogeveen met onderhoud

Onderhoud voor uw airco in Hoogeveen

We kunnen het onderhoud voor uw airco in Hoogeveen uitvoeren. Dit is noodzakelijk om de prestaties en efficientie voor het verkoelen en verwarmen optimaal te houden.

  1. Grote schoonmaak: in de onderdelen van de airco kunnen stofdeeltjes en andere viezigheid ophopen. Deze onderdelen zoals: filters, ventilatoren, verdamper en condensor worden gecontroleerd en gereinigd. Dit vermindert de weerstand in het apparaat, waardoor de onderdelen langer meegaan.
  2. Controle van het koelmiddel: de lucht-lucht warmtepomp werkt met koelmiddel in een gesloten circuit. Hiermee wordt de warmte uit de buitenlucht ontrokken. Het koelmiddel moet het juiste niveau hebben om energie-efficiënt te kunnen verwarmen. Dit wordt gecontroleerd.
  3. Testen van onderdelen en systeemprestaties: slijtage onderdelen worden gecontroleerd en als u dit wenst tijdig vervangen, zodat de rest van het systeem er niet onder leidt.

Heeft u nog vragen over onze airco onderhoud in Hoogeveen? Neem dan contact met ons op.

R

Gecertificeerde installateurs

R

Energiebesparende oplossingen

R

Korte wachttijden en snelle levering

Buitenunit van Mitsubishi airco Hoogeveen

Airco bijvullen Hoogeveen

In sommige gevallen is het belangrijk dat we uw airco bijvullen in Hoogeveen. Het koelmiddel, wat valt onder F-gassen, zit in een gesloten circuit, waardoor het pijl op niveau zou moeten blijven.

Maar het kan voorkomen dat het systeem lekt. Hierdoor kan het niveau van koelmiddel dalen, waardoor de prestaties van het apparaat achteruit gaan. 

Een laag niveau koelmiddel herkent u door:

  • Vorstvorming op de buitenunit: als er vorst vormt op de buitenunit tijdens verwarmingsmodus, dan kan dit een signaal zijn van een tekort aan koelmiddel.
  • Verminderde verwarmingsprestaties: het koelmiddel is essentieel om warmte uit de buitenlucht te ontrekken. Vallen de prestaties voor het verwarmen tegen, dan kan dit duiden op een lek. Maar het kan buiten ook gewoon heel koud zijn. 
  • Ongebruikelijke geluiden uit de compressor: bij een tekort aan koelmiddel moet de compressor harder werken dan normaal. Hierdoor maakt de compressor ongebruikelijke hardere geluiden.

Vermoed u een lek in het systeem? Laat uw airco in Hoogeveen dan door ons bijvullen. 

Een airconditing laten plaatsen van de merken Mitsubishi, Daikin, LG of Gree

Bij ZPN Duurzaam zijn we selectief over de merken die we leveren. Voor een duurzame airco, met lucht-lucht warmtepomp, raden we de merken Mitsubishi, Daikin, LG en Gree aan.

Voor de merken Mitsubishi en Daikin geniet u standaard van 5 jaar garantie op uw airconditioning. Dit ligt een stuk hoger dan de standaard garantie van 2 jaar die verplicht is in Nederland. Een duidelijk signaal dat fabrikanten vertrouwen hebben in de kwaliteit van hun producten.

Het merk Gree biedt ook 5 jaar garantie op hun airconditioning, maar dit is wel afhankelijk van het model wat u kiest. Bij Daikin is het zelfs mogelijk om nog eens 5 jaar extra garantie af te nemen. Dit is een pakket waar extra kosten aan verbonden zijn.

Als u een airco in Hoogeveen neemt van één de bovengenoemde merken, dan bent u verzekerd van optimale prestaties en een lange levensduur.

Mitsubishi airconditioning buitenunit
Energie efficiënt verwarmen en verkoelen met split airco

Waarom kan een duurzame split airco efficiënt verwarmen en verkoelen?

In tegenstelling tot de ouderwetse airco, kan een nieuwe modern airco in hoogeveen efficiënt verwarmen en verkoelen. Dit komt omdat er een lucht-lucht warmtepomp geïntegreerd zit in het apparaat.

Dit wordt ook wel een split airco genoemd en bestaat uit een buitenunit en binnenunit. Het koelmiddel circuleert tussen de binnen- en buitenunit om warmte te ontrekken of af te geven. Het koelmiddel heeft een zeer laag kookpunt, waardoor het warmte uit de buitenlucht absorbeert. Hierbij verdampt het koelmiddel en vormt er gas met warmte.

De warmte wordt vervolgens door een compressor gehaald om de warmte verder te verhogen. Deze warmte wordt gebruikt om één of meerdere ruimtes van uw woning te verwarmen. Als het systeem koelt ontrekt het de warmte uit de binnenruimte en geeft het af aan de buitenlucht.

Met een duurzame airco in Hoogeveen kunt u dus energie-efficiënt verwarmen en verkoelen op elektriciteit.

Voordelig een kwalitatieve airco kopen in Hoogeveen

Als u een airco wilt kopen in Hoogeveen, dan is dit voor de lange termijn. Een moderne airco heeft doorgaans wel een levensduur van 15 tot 20 jaar.

Maar het is ook niet ongebruikelijk dat een airco van Mitsubishi of Daikin met het juiste onderhoud langer meegaat. Dit is volledig afhankelijk van de hoeveelheid uren dat het apparaat gebruikt wordt.

Omdat het dus een aankoop is voor tientallen jaren, raden we aan uw airco te kopen bij een gerenommeerde partij zoals ZPN Duurzaam. Dan weet u zeker dat u na de aankoop van uw airco Hoogeveen, ook een betrouwbaar bedrijf heeft voor uw onderhoud.

Tegelijkertijd worden alle werkzaamheden van A tot Z voor u uitgevoerd met onze totaalservice. Waardoor u verzekerd bent van kwaliteit, geleverd door een erkend airco installateur.

Airco kopen in Hoogeveen

Veel gestelde vragen

Kan je een airco gebruiken als hoofdverwarming?

Ja, het is mogelijk om een airco als hoofdverwarming te gebruiken. Onthoud wel dat er per ruimte een binnenunit nodig is om te verwarmen.

Er kunnen meerdere binnenunits op één buitenunit aangesloten worden. We spreken dan van een multisplit unit.

Deze apparaten kunnen heel efficient elektriciteit in warmte omzetten, waardoor u ook nog eens relatief goedkoop verwarmt.

Kan de airco draaien op groene stroom van zonnepanelen?

We raden zelfs aan om uw airco in Hoogeveen te laten draaien op het groene stroom van uw zonnepanelen.

De airco zet de elektriciteit van de zonnepanelen efficient om in warmte. Hierdoor kunt u uw woning of bedrijfspand praktisch gratis verwarmen.

Hiervoor is dan wel overcapaciteit nodig op uw zonnepanelen, maar we kunnen ook extra zonnepanelen voor u bijplaatsen. 

Wat is goedkoper verwarmen met gas of airco?

Doorgaans is het goedkoper om te verwarmen met een moderne airco dan verwarmen op gas.

Hiernaast kunt u ook doelgerichter ruimtes verwarmen, waardoor niet het hele huis verwarmd hoeft te worden met de centrale verwarming.

Nadat de gasprijzen aanzienlijk zijn gestegen en nog steeds relatief hoog liggen, zijn steeds meer mensen gaan verwarmen op elektriciteit. In combinatie met zonnepanelen bent u helemaal goedkoper uit. 

Vrijblijvend advies op maat