0592 700 297 info@zpnduurzaam.nl

Airco Groningen

Voor een kwalitatief hoofwaardige airco in Groningen kunt u bij ons terecht. Hiermee kunt u de woning of het bedrijfspand zowel verwarmen als verkoelen.

We leveren de toonaangevende merken Daikin en Mitsubishi voor een betaalbare prijs.

Met onze totaalservice regelen we alles van A tot Z. We kopen, leveren, plaatsen en installeren uw airco’s in Groningen.

ZPN Duurzaam is een erkend installateur en staat garant voor de kwaliteit. Hiernaast kunt u bij ons terecht voor onderhoud en reparatie van airco’s.

Is het binnenklimaat te warm, of juist te koud? Lopen de kosten voor gas op? Allemaal goede redenen om een airco in Groningen aan te schaffen.

Vraag vrijblijvend advies aan.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een advies op maat

Erkend airco installateur Groningen

Wees er zeker van dat uw airconditioning conform de wettelijke voorschriften en kwaliteitsnormen geïnstalleerd wordt. Ga voor zekerheid en kies voor een airco installateur in Groningen die officieel erkend wordt door kwaliteitsregisters.

ZPN Duurzaam wordt erkend door:

 • Kiwa
 • InstallQ
 • Techniek Nederland
 • QBISnl
 • Sterkin DE ECHTE INSTALLATEUR
 • BLR 100 gecertificeerd

We beschikken over een groot team van vakkundige installateurs voor airco’s. Hiernaast zijn we gecertificeerd om installateurs op te leiden. Bij ons wordt uw installatie altijd uitgevoerd door onze eigen installateurs. In loondienst bij ons, zodat ze zich optimaal kunnen focussen op uw installatie.

airco Groningen

Onze airco service in Groningen

Hieronder vindt u het stappenplan voor onze airco warmtepompen service Groningen. Een airconditioning wordt ook wel een lucht-lucht warmtepomp genoemd.

Dit betreft een nieuwe plaatsing we voeren ook onderhoud en repartie uit. 

N

Vrijblijvend advies op maat

Benieuwd hoe snel we een airco in Groningen kunnen plaatsen? Wat de kosten zijn en hoeveel geld u hiermee kunt besparen? Vraag dan een vrijblijvend advies op maat aan. Tegelijkertijd kunnen we u informeren over andere duurzame oplossingen. 

N

Kopen, levering en installatie

We regelen de aankoop, levering en installatie van uw airco. We werken alles professioneel af, zodat alles er netjes bij staat. Het leveren van kwaliteit is onze standaard. Daarom werken we uitsluitend met exclusieve hoogwaardige materialen en producten. Dit merkt u direct.

N

Afterservice

Als de airco is geïnstalleerd en is doorgetest is alles gereed. Onze mensen nemen ruim de tijd om uit te leggen hoe het systeem werkt. Hiernaast informeren we u over de frequentie van het onderhoud. Hiervoor kunnen we eventueel alvast een vervolgafspraak inplannen. 

Airco onderhoud Groningen

U kunt ook bij ons terecht voor airco onderhoud Groningen. Een vakkundig installateurs komt langs om uw binnenunit en buitenunit grondig te reinigen en onderhoud te plegen waar nodig. Dit alles gebeurt voor een betaalbare prijs. 

Waarom onderhoud plegen?

 1. Allergieën, bacteriën en allergieën: Als u een allergie heeft dienen de luchtfilters vertontreinigd of vervangen te worden. Zodat het stof niet door de airco in de ruimte geblazen worden. Tegelijkertijd geven we hiermee geen kans aan bacteriën en virussen. 
 2. Voorkom een muffe geur: na verloop van tijd kan er viezigheid ophopen in de airco. Hierdoor kan er een muffe geur ontstaan, dit is eenvoudig op te lossen door tijdig onderhoud te laten plegen. 
 3. Duurzaamheid: door regelmatig onderhoud te plegen aan uw airco in Groningen, verlengt u de levensduur en blijft de airconditioning goed functioneren. Als onderhoud te lang uitblijft wordt het systeem steeds minder energiezuinig.
airco onderhoud Groningen
airco reparatie Groningen

Airco reparatie Groningen

Werkt uw airco of lucht-lucht warmtepomp in Groningen niet meer? Dan wordt het tijd om de airco te laten repareren. We sturen een gecertificeerd en vakkundig installateur langs om uw probleem op te lossen.

Het niet functioneren van een airco kan verschillende redenen hebben:

 • Compressor heeft het begeven
 • Airco lekt vloeistof (lekken van water is zo op te lossen)
 • De ventilator in het systeem werkt niet meer.

Naast dat er een defect kan zitten aan één van de onderdelen zijn er ook andere oorzaken.

De configuratie van het systeem kan incorrect zijn, maar het koudemiddel kan ook op zijn.

Dit dient dan aangevuld te worden. Dit mag u niet zelf doen, maar mag uitsluitend uitgevoerd worden door een installateur met een STEK certificering voor F-gassen.

R

Gecertificeerde installateurs

R

Energiebesparende oplossingen

R

Korte wachttijden en snelle levering

Daikin airco Groningen

Mitsibushi, Gree, LG en Daikin airco Groningen

Bent u op zoek naar een Mitsibushi, Gree, LG of Daikin airco in Groningen? Dan weet u dat dit toonaangevende merken zijn in de markt voor airco’s en lucht-lucht warmtepompen.

De merken blinken uit op het gebied van garantie, levensduur, functionaliteit en luchtkwaliteit. Bij Mitsubishi airco’s wordt een garantie gehanteerd van 5 jaar. Aanzienlijk langer dan de gemiddelde fabrieksgarantie van 2 jaar.

Bij de Daikin airco’s en lucht-lucht warmtepompen heeft u standaard 5 jaar garantie, maar kan dit zelfs verlengd worden tot 10 jaar. Hiermee bent u tot 10 jaar gegarandeerd van een goed functionerende airco.

Een fabrikant geeft pas lange garantie voorwaarden, als ze zeker zijn van de kwaliteit van hun product. Wij kunnen dit beamen.

Laat een Daikin, Gree, LG of Mitsibushi airco plaatsen in Groningen door ZPN Duurzaam. In het vrijblijvend adviesgesprek wordt duidelijk welk type en vermogen geschikt is voor uw situatie.

Split airco inclusief montage Groningen

We leveren split airco’s inclusief montage in Groningen.

Een split airco houdt in dat het systeem bestaat uit een binnen-unit en een buiten-unit heeft. Hiermee kun je een woning of bedrijfspand verkoelen in de zomer en verwarmen in de winter. Het wordt ook wel een airco met buitenunit genoemd. Hiernaast is het één van de meest voorkomende lucht-lucht warmtepompen.

De split airco wordt steeds populairder omdat het een duurzame manier is om het huis of bedrijfspand te verwarmen en verkoelen. Voor de warmte wordt 75% van de energie uit de buitenlucht gehaald en voor de overige 25% energie wordt stroom gebruikt.

De stroom kunt u eenvoudig zelf opwekken met zonnepanelen, waardoor u minder tot geen geen gas hoeft te gebruiken. Hierdoor stoot u aanzienlijk minder CO2 uit en tegelijkertijd dalen de maandelijkse energielasten.

Als het buiten kouder wordt, wordt er gestaag ook meer stroom gebruikt om de juiste warmte te behalen.

 

split airco inclusief montage
hoe werkt een split airco of lucht-lucht warmtepomp

Hoe werkt een lucht-lucht warmtepomp of split airco?

De ventilator in de buiten-unit zorgt ervoor dat de buitenlucht in het koelvloeistofcircuit gezogen wordt. De warmte van de lucht wordt vervolgens aan de koelvloeistof afgegeven, waardoor het verdampt. Koelvloeistof heeft een temperatuur van -25 graden, waardoor het ook in de winter goed functioneert.

De damp die onstaat wordt door een compressor gehaald waardoor de druk en temperatuur stijgt. De warmte wordt gebruikt om de aangetrokken luchtstroom te verwarmen.

Vervolgens wordt de warme lucht via de binnen-unit de woning of het bedrijfspand ingeblazen. Hierdoor ontstaat er in de binnenruimte een aangenaam binnenklimaat, volledig instelbaar.

Benieuwd hoeveel geld u kunt besparen met de juiste airco Groningen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Onze servicegebieden

Standaard leveren we airco's en andere duurzame oplossingen in de drie provincies van Noord-Nederland. Hieronder vindt u specifieke servicepagina's per plaats. Niet alle plaatsen worden benoemd. 

Vrijblijvend advies op maat