0592 700 297 info@zpnduurzaam.nl

Warmtepomp Drenthe

Een (hybride) warmtepomp in Drenthe is een duurzame oplossing om uw woning of bedrijfspand te verwarmen. Het verwarmen gebeurt op basis van elektriciteit, waardoor u helemaal of gedeeltelijk van het gas af kunt. Hierdoor bespaart u maandelijks op de energierekening en draagt u bij aan een groenere toekomst.

ZPN Duurzaam is een ervaren en erkend warmtepomp installateur uit Drenthe. We beschikken over de juiste kennis en certificaten om warmtepompen te leveren en installeren.

Met een (hybride) warmtepomp kunt u uw woning of bedrijfspand dus op een duurzame manier verwarmen. De warmte wordt uit de lucht of de aarde gehaald en vervolgens versterkt met een compressor. Daarna wordt de warmte gebruikt om het water in uw woning duurzaam te verwarmen.

Ontvang vrijblijvend advies op maat voor een warmtepomp in Drenthe. Onze adviseurs kijken welke warmtepompen geplaatst kunnen worden, de kosten, verdiensten en meer.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een advies op maat

Warmtepomp installateur Drenthe

Laat uw warmtepomp leveren en installeren door de lokale warmtepomp installateur van Drenthe, ZPN Duurzaam. Onze installateurs hebben de juiste opleidingen gevolgd, zijn ervaren en beschikken over de juiste certificaten.

Als bedrijf zijn we BLR 100 gecertificeerd wat inhoudt dat onze installateurs mogen werken met F-gassen. Dit maakt ons bevoegd om ook uw warmtepomp in Drenthe te installeren.

Hiernaast worden we erkend door de volgende kwaliteitsregisters in de installatiebranche:

 • Kiwa
 • InstallQ
 • Techniek Nederland
 • QBISnl
 • Sterkin DE ECHTE INSTALLATEUR

Bij ZPN Duurzaam hebben we het leveren van kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom worden al onze installateurs uitvoerig intern opgeleid om te voldoen aan onze kwaliteitsnormen. Hier leren ze werken conform wet en regelgeving en gaan pas op pad als alles perfect wordt uitgevoerd. We zijn een erkend warmtepomp installateur in Drenthe en leveren kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Warmtepomp Drenthe
R

Gecertificeerde installateurs

R

Energiebesparende oplossingen

R

Korte wachttijden en snelle levering

Hybride warmtepomp Drenthe

Met een hybride warmtepomp in Drenthe zult u tot 80% minder gas gaan gebruiken. Dit is een populaire optie omdat het gasverbruik aanzienlijk daalt en het toepasbaar is bij bijna elke woning. Een hybride warmtepomp kan namelijk aangesloten worden op de centrale verwarming. Hierdoor zijn er geen verdere aanpassingen nodig, in tegenstelling tot de volledig elektrische warmtepomp.

De hybride warmtepomp bestaat uit een elektrische warmtepomp en een cv ketel op gas. De warmtepomp zal de woning zoveel mogelijk verwarmen op basis van elektriciteit. Als de warmtepomp onvoldoende warmte kan produceren, zal de CV ketel op gas bijspringen.

Omdat de CV ketel kan bijspringen is deze oplossing ook geschikt voor huizen met minder goede isolatie.

Als u in Drenthe een hybride warmtepomp laat plaatsen zult u aanzienlijk minder gas verbruiken. Tegelijkertijd wordt het huis voldoende verwarmd tijdens koude winterdagen door de CV ketel.

warmtepomp in Drenthe
all-electric warmtepomp

All electric warmtepomp

De all-electric warmtepomp is de beste oplossing als u volledig van het gas af wilt. We noemen dit ook wel een volledig elektrische warmtepomp, omdat die volledig op elektriciteit draait.

Het is de meest duurzame oplossing waarmee de uitstoot van CO2 maximaal verminderd wordt. Daarnaast wordt het veelvuldig toegepast bij nieuwbouwwoningen, waar het de standaard is.

Ook voor bestaande woningen kan het goed toegepast worden, maar er zijn wel een aantal vereisten. De woning moet bijvoorbeeld volledig geïsoleerd zijn en alle ruimtes moeten verwarmd worden met vloerverwarming.

Hiermee kunt u de woning en het water dus volledig verwarmen op elektriciteit. Als de elektriciteit dan ook nog opgewekt wordt door zonnepanelen bent u echt duurzaam bezig. Daarnaast bespaart u natuurlijk een hoop geld op de energielasten.

Wilt u graag meer weten over een all-electric warmtepomp? Vraag dan een vrijblijvend advies op maat aan!

Subsidies voor warmtepompen in Drenthe

Als u een warmtepomp in Drenthe wilt laten plaatsen kunt u gebruik maken van subsidies. Door gebruik te maken van subsidies betaalt de overheid een groot gedeelte van de investering. Hierdoor is de aanschaf van een (hybride) warmtepomp zeer aantrekkelijk. Als u gebruik maakt van de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) krijgt u minimaal €500,- subsidie voor een warmtepomp. Dit bedrag kan echter oplopen tot duizenden euro’s afhankelijk van het type warmtepomp wat u laat installeren. In de meldcode lijst van het RVO kunt u per warmtepomp precies inzien hoeveel subsidie u krijgt.

Daarnaast zijn er nog verschillende subsidies, regelingen en mogelijkheden om een warmtepomp te financieren. Dit vindt u op de website van het Drentsenergieloket.

Als u een vrijblijvend adviesgesprek aanvraagt, brengen onze adviseurs alle subsidies voor u in kaart. Hiernaast helpen we ook bij de aanvraag, zodat we u zoveel mogelijk ontzorgen. 

Subsidies op hybride warmtepomp

Totaalservice voor een warmtepomp in Drenthe

Bij ZPN Duurzaam leveren we een totaalservice voor warmtepompen in Drenthe. We leveren kwaliteit en ontzorgen onze klanten van A tot Z. Alle werkzaamheden van advies tot installatie worden uitgevoerd door onze specialisten.

Totaalservice voor een warmtepomp:

 1. Vrijblijvend advies en offerte op maat
 2. Inmeten en ontwerp voor plaatsing
 3. Inkoop van warmtepomp en benodigdheden
 4. Levering op locatie
 5. Montage en installatie door een erkend installateur
 6. We testen alles door en leggen uit hoe het werkt
 7. Installatie van de app (optioneel: mits aanwezig bij de warmtepomp)
 8. Alles wordt netjes opgeruimd
 9. Hulp bij de aanvraag van subsidies
 10. Onderhoud (optioneel)

Naast een kwalitatieve installatie leveren we warmtepompen van gerenommeerde merken die bewezen kwaliteit leveren.

Onze adviseurs adviseren u over het juiste type voor uw woning of bedrijfspand. Daarnaast maken ze een volledig adviesplan met de terugverdientijd, levensduur, kosten, verdiensten en meer.

Vraag vrijblijvend advies op maat aan voor een kwalitatieve warmtepomp in Drenthe voor een betaalbare prijs.

Vrijblijvend advies op maat