0592 700 297 info@zpnduurzaam.nl

Thuisbatterij voor zonnepanelen

Met een thuisbatterij voor zonnepanelen kunt u het groene stroom opgewekt met zonne-energie opslaan.

De meeste stroom wordt opgewekt in de middag, terwijl het groene stroom vaak nodig is gedurende andere dagdelen. Door een thuisbatterij met zonnepanelen te plaatsen, kunt u het stroom opslaan en later weer opnemen.

Hierdoor hoeft u het stroom niet tegen een lage prijs terug te leveren en vervolgens weer duur in te kopen bij de energieleverancier.

Ontdek of een thuisbatterij voor zonnepanelen uitkomst biedt voor uw huis. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur een advies op maat

Waarom een thuisbatterij voor zonnepanelen kopen?

Eenvoudig groene stroom opslaan

Afbouw salderingsregeling

Als de salderingsregeling wordt afgebouwd kunnen we het stroom opgewekt met zonnepanelen niet meer kosteloos opslaan in het elektriciteitsnetwerk. Uw eigen stroom opslaan biedt dan voordelen, dit kan met een thuisaccu.

Energie onafhankelijkheid

Door het groene stroom op te slaan in een thuisbatterij, kunt u het stroom gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Hierdoor hoeft u in de avond uren het stroom niet duur in te kopen bij de energieleverancier. U bespaart dus op de energierekening.

Terugleveren als de prijs hoog is

In de middag krijgt u bij een dynamisch energiecontract doorgaans minder geld voor uw groene stroom dan in de avond. Door het stroom op te slaan in een batterij voor zonnepanelen, kunt u het terugleveren als de prijs hoog is.

Wij werken nauw samen met:

Sigenergy logo

Thuisbatterij als oplossing voor afbouw salderingsregeling

Op dit moment kunnen eigenaren van zonnepanelen nog volop genieten van de salderingsregeling. Het Nederlandse elektriciteitsnetwerk fungeert als onze thuisbatterij. Als de salderingsregeling volledig is afgebouwd, kunt u het teruggeleverde stroom van uw zonnepanelen niet meer kosteloos opnemen.

Voor elke kWh stroom die u teruglevert zult u een vergoeding ontvangen van uw energieleverancier. In veel gevallen is dit slechts een fractie van wat u betaalt voor elektriciteit. Dan heb je nog de dynamische energiecontracten, waarbij de prijs voor teruglevering per minuut kan verschillen.

Gedurende de middag, wanneer de zonnepanelen het meeste stroom opwekken, ligt de vergoeding voor teruglevering het laagste. In de avonduren wanneer doorgaans het meeste stroom wordt gebruikt, ligt de prijs het hoogste.

We kunnen de groene stroom dus goedkoop terugleveren en duur terug kopen. Door een thuisaccu met zonnepanelen te installeren kunt u uw eigen groene stroom gebruiken gedurende de dag.

Thuisbatterij voor zonnepanelen
Zonnepanelen thuisbatterij

Wat kost een thuisbatterij voor zonnepanelen?

De kosten voor een thuisbatterij met zonnepanelen zijn afhankelijk van o.a. de volgende factoren:

  • Capaciteit: de capaciteit van de batterij wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh) en is de grootste factor voor de kosten van de thuisaccu. De prijs neemt met €800-€1000,- per kWh toe, afhankelijk van de hoeveelheid en het merk.
  • Type accu: er zijn verschillende typen accu’s die gebruikt kunnen worden zoals een lithiumijzerfosfaat of loodzuur batterij. 
  • Merk en model: we leveren verschillende merken batterijen voor zonnepanelen. De merken hebben verschillende modellen die elk hun eigen prijsklasse betreffen.
  • Systeemconfiguratie: de thuisaccu werkt samen met uw zonnepanelen en omvormer(s). Als er meer zonnepanelen en omvormer(s) tegelijk aangesloten moeten worden kan dit de prijs verhogen.

Bij ZPN Duurzaam leveren we maatwerk voor onze klanten. Daarom komen we vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. U ontvangt dan een scherp geprijsde offerte, met een duidelijk overzicht van de kosten.

Totaalservice voor thuisaccu’s en thuisbatterijen

Totaalservice van A tot Z

Gratis advies

Benieuwd of een thuisbatterij installatie uitkomst biedt? Ontvang vrijblijvend advies en een scherp geprijsde offerte van onze duurzaamheids adviseurs.  U zit nergens aan vast.

Aankoop en levering

We regelen de aankoop en levering van uw thuisaccu, zodat u zoveel mogelijk ontzorgd wordt. We kopen groot in en berekenen het voordeel door naar onze klanten.

Montage en installatie

De montage en installatie wordt uitgevoerd door ons interne team van gecertificeerde installateur. We hebben veel ervaring met het installeren van thuisbatterijen.

Testen en uitleg

Als alles netjes is geïnstalleerd testen we de batterij door, zodat alles naar behoren werkt. We geven uitleg hoe alles werkt en we zorgen ervoor dat alles netjes achtergelaten wordt.

accu voor zonnepanelen

Ervaren en gecertificeerd thuisbatterij installateur

ZPN Duurzaam is een erkend thuisbatterij installateur. We beschikken over de juiste ervaring en kennis om een thuisbatterij in uw huis of bedrijfspand te installeren.

Sommige leveranciers en merken van thuisbatterijen stellen als eis dat de installatie voltooid wordt door een erkend installateur. Gebeurt dit niet dan kan de garantie op het product te komen vervallen. Als wij het werk uitvoeren, voldoet u aan de eisen en zal de garantie niet te komen vervallen.

Daarnaast zorgen onze installateurs voor een veilige installatie, die voor de lange termijn optimale prestaties levert. Met een correcte installatie en de juiste testen na afloop, zorgen we ervoor dat uw batterij voor zonnepanelen een optimale levensduur heeft. 

In de basis mag u de installatie zelf uitvoeren, maar u mag geen nieuwe bedrading aanleggen zonder de juiste certificering. Als u de thuisbatterij zelf installeert moet het alsnog goedgekeurd worden door een installateur met de juiste certificaten.

Kan stroom opgewekt in de zomer, opgeslagen worden voor de winter?

In de basis is een thuisbatterij niet geschikt om stroom van zonnepanelen op te slaan voor een langere periode. De mogelijkheid hiervoor is voor een groot gedeelte afhankelijk van de capaciteit.

Om voldoende elektriciteit in de zomer op te slaan voor de winter, heeft u al snel een batterij nodig met een capaciteit van 1000 kWh. Omdat de prijs per kWh rond de 800 euro ligt, loopt u dusdanig hoog in de kosten dat dit niet rendabel is.

Daarentegen wordt de thuisbatterij juist gebruikt om het stroom wat is opgewekt evenredig over één of meerdere dagen te verspreiden. Hierdoor kunt u gebruik maken van uw eigen groene stroom, als de zon niet schijnt.

Het alternatief is dat het stroom direct wordt teruggeleverd en u het stroom vervolgens weer duur inkoopt bij de energieleverancier.

Thuisaccu zonnepanelen
R

Gecertificeerde installateurs

R

Energiebesparende oplossingen

R

Korte wachttijden en snelle levering

Met een accu voor zonnepanelen draagt u bij aan een stabieler elektriciteitsnet

U heeft het vast al wel voorbij horen komen op het nieuws. Grote bedrijven met veel zonnepanelen mogen niet altijd hun stroom terugleveren. Daarnaast zijn er nieuwe bedrijven die niet meer aangesloten mogen worden.

Het Nederlandse elektriciteitsnet is namelijk overbelast, omdat er massaal stroom van zonnepanelen wordt teruggeleverd. Het huidige elektriciteitsnet moet uitgebreid worden, maar dit zal meerdere jaren in beslag nemen. 

Door een thuisbatterij te installeren ontlast u het elektriciteitsnet. U kunt nu uw eigen groene stroom zelf opslaan in plaats van dat dit gebeurt op het net.

Hiermee draagt u uw steentje bij aan een beter gebalanceerd elektriciteitsnet.  Tegelijkertijd geniet u van de voordelen van een thuisbatterij voor zonnepanelen. 

Veelgestelde vragen

Is het verplicht een thuisbatterij aan te melden?

Iedereen die een thuisbatterij laat installeren is verplicht dit aan te geven. De aanmelding kan gedaan worden op de website energieleveren.nl. Hierdoor zijn de netbeheerders in staat om overzicht te houden over het stroomnet.

Kan een elektrische auto dienen als thuisbatterij?

Ja, ook de batterij van uw elektrische auto kan gebruikt worden om het stroom van zonnepanelen op te slaan. In dit geval dient de auto en de laadpaal wel geschikt te zijn om bidirectioneel te laden.

Heeft een thuisbatterij een omvormer nodig?

Ja, een thuisbatterij heeft een omvormer nodig. Afhankelijk van het model zit de omvormer of micro omvormer al ingebouwd. Bij andere modellen kan de batterij aangesloten worden op de bestaande omvormer van de zonnepanelen. Een batterij slaat in de basis gelijkstroom (DC) op, terwijl reguliere apparaten gebruik maken van wisselstroom (AC). De omvormer kan gelijkstroom veranderen naar wisselstroom en vice versa.

Is het mogelijk een bestaande thuisbatterij uit te breiden?

Ja, er zijn thuisbatterijen die uitgebreid kunnen worden met extra capaciteit. We noemen dit ook wel een modulair systeem. Op de huidige capaciteit kan dan zonder problemen extra capacateit toegevoegd worden. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij de Enphase IQ battery 10T.

Vrijblijvend advies op maat